25 jaar max.nl

Vandaag alweer 25 jaar geleden sprong ik hyper op de fiets om bij de Kamer van Koophandel snel mijn bedrijfsnaam te veranderen — het was mijn achternaam en moest mijn voornaam worden. Toen ik even daarvoor de domeinnaam dammers.nl wilde vastleggen, bleek dat een accountant ergens op de Betuwe me voor was, maar het domein met mijn voornaam was opvallend genoeg nog wél beschikbaar.

In 1996 ging een domeinnaam aanvragen anders dan vandaag. Om hem vast te leggen moest deze voorkomen in je bedrijfsnaam en dat bewijzen deed je door een uittreksel van de Kamer van Koophandel te faxen. De KvK was nog maar een uurtje open, dus ik had haast.

Net voor sluitingstijd kwam ik de KvK weer uit. Mijn bedrijfsnaam was veranderd, het uittreksel kon op de fax en vanaf dat moment was het domein max.nl van mij.

25 jaar op ‘t internet

Uit dit korte, waargebeurde verhaal blijkt dat er veel veranderd is in 25 jaar. Fietsen doe ik nog altijd graag, maar de fax is verdwenen uit mijn kantoor, de Kamer van Koophandel uit de stad en ook de drieletterige domeinnamen zijn al een tijdje op.

Ondertussen is het internet volledig opgegaan in het normale leven. Vroeger ging je internetten, misschien wel in een café dat daarvoor was bedoeld. Nu kun je Netflixen, internetbankieren, een audiotour wandelen en reserveren bij een restaurant, de bioscoop of de kapper — gewoon met je telefoon. Die pasten in 1996 nog niet eens in je broekzak.

Beloftes

Internet is helemaal daar waar het een kwart eeuw geleden beloofde heen te gaan. Als Internetbureau Max hebben we ons in al die tijd toegelegd op de ontwikkeling van digitale oplossingen voor menselijke vraagstukken — van een goed vindbare, toegankelijke en veilige website tot een interactieve audiotour waarmee je in de buitenlucht verhalen beleefd die het waard zijn om gehoord te worden.

Ook voor mij is het internet geworden zoals ik 25 jaar geleden voor me zag — de reden waarom ik voor mezelf begon. De belofte dat je op internet je eigen uitgever bent is nog altijd waar, zelfs meer dan ooit tevoren. Op het internet maak je je eigen plek en met ons geweldige team helpen we je graag om jou je digitale dromen realiseren.

25 jaar feest

Hoewel het volgens het RIVM nog nét te vroeg is om met elkaar gezellig stil te staan bij 25 jaar Internetbureau Max, zullen we het niet aan ons voorbij laten gaan. Wij grijpen gewoon de kans om bij deze heel 2022 uit te roepen tot jubileumjaar — je hoort nog van ons!