Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen
Overzicht cases

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen

Apeldoorn Stories is een app met interactieve audiotours die de verhalen vertellen over de stad. We ontwikkelden het platform in samenwerking met ACEC en Apeldoorn Partners.

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen

Vertel meer met storytelling 

Wij geloven dat goede verhalen het beste tot hun recht komen wanneer ze verteld worden met storytelling. Op die manier creëren we boeiende verhalen met een sterke inhoud en beleving. De gratis te downloaden app Apeldoorn Stories biedt een interactieve ervaring waarbij mensen audiotours over de stad kunnen beleven via hun smartphone. Deze verhalen worden verrijkt met kaarten, foto’s, quizvragen en speurroutes.

Waar inhoud en techniek samenkomen

Met de interactieve routes in Apeldoorn Stories creëren we een online beleving in de buitenlucht. Dankzij de diverse expertises binnen ons team komen design, inhoud en techniek samen. 

Vanuit het onderwerp, dat we samen met onze partners kiezen, creëren wij het verhaal. Dit begint met research die wij zelf doen, of laten doen door een expert in het onderwerp. De input uit de research zetten we om naar een verhaal dat zowel raakt als informeert. Techniek verrijkt het verhaal, bijvoorbeeld door historische beelden te tonen, navigatie van punt naar punt of een quiz.

De Apeldoorn Stories app is gebouwd in React Native en voor het CMS maken we, als trouwe aanhangers, gebruik van WordPress. Hierdoor hebben we alle vrijheid in het maken, beheren en aanpassen van de inhoud van de routes. Zo bieden wij het complete plaatje, van verhaal tot online beleving. 

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen

Apen in de stad!?

Breng een bezoek aan de ondeugende bewoners van Apeldoorn tijdens de interactieve speurroute ‘Apen in de Stad’.
De binnenstad van Apeldoorn zit vol met aapjes die ontsnapt zijn uit Apenheul. Aan kids de opdracht om Apenheul te helpen de aapjes – en de munten die ze hebben meegenomen – terug te vinden! Tijdens de speurtocht beantwoorden kids vragen over apen en onderweg moeten zij de verstopte aapjes spotten.

Meer over de speurroute

Een greep uit de mooiste stadsverhalen

Apeldoorn zit vol verhalen. Apeldoorn Stories neemt je mee op ontdekkingsreis door de stad, waarbij de thema’s van de stad tot leven komen.

Zo ontdek je iets buiten de stad de verborgen verhalen van Stadspark Berg & Bos. Tijdens je wandeling door het park hoor je alles over de fascinerende ontstaansgeschiedenis van deze prachtige locatie, terwijl je de boomkroonjuwelen bewonderd; royale kunstwerken tussen het groen.

Of stap op de fiets en treedt met de belevingsfietsroute ‘Royal Ride’ in de voetsporen van de koninklijke geschiedenis van Apeldoorn. Fiets langs de voormalige spoorlijn ‘Koningslijn’, die in 1876 werd aangelegd door Willem III. Bewonder onderweg bijzondere vergezichten, koninklijke haltes en ga via Paleis Het Loo de stad weer in.

Voor degenen die graag de historische kant van de stad willen ervaren, biedt de ‘Canadian Walk’ een unieke gelegenheid. Deze route neemt je mee terug in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog, waarbij je de Canadese bevrijders volgt in hun opmars naar de bevrijding van Apeldoorn. Of blijf in de binnenstad en hoor over de ‘Gouden Jaren’ van Apeldoorn. Stap in het verleden van deze stad en hoor over de bloeiende jaren van Apeldoorn tussen 1876 tot 1913.

Ontdek Apeldoorn op een actieve manier

Vanaf het startpunt wijst de app je de weg terwijl je hoort over de stad die word ondersteund met historische beelden. Het enige wat jij nodig hebt is een volle smartphone, je oortjes en bij fietsroutes is een telefoonhouder op je stuur aan te raden. De Apeldoorn Stories app download je gratis in Google Play of in de App Store.

Samen aan de slag?

Of heb je een vraag voor ons? Neem gerust contact op met Marion of één van onze andere collega’s.

Apeldoorn Stories bundelt de mooiste stadsverhalen