Stage Journalistiek / Redactie

Bureau Max is initiatiefnemer van hét Apeldoornse mediaplatform Apeldoorn Direct. Voor dit platform zijn wij op zoek naar een stagiair journalistiek/redactie.

Wat ga je doen?

Als stagiair journalistiek/mediaredactie bij Apeldoorn Direct krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je schrijft veel, neemt interviews af en stelt wekelijks de nieuwsbrief op die naar onze abonnees wordt verstuurd. Daarnaast zoek je naar nieuws en ben je aanwezig bij evenementen, openingen van exposities, winkels en andere zaken. Naast het herschrijven van persberichten verzin je zelf onderwerpen en invalshoeken om over te schrijven.

Wie ben jij?

Met jouw creatieve pen schrijf je boeiende content. Dat doe je door proactief op zoek te gaan naar nieuws en nieuwsfeiten. Een flexibele werkhouding is daarbij noodzakelijk; nieuws kan op elk moment ontstaan én jij wil de eerste zijn die het vertelt. Je weet daarbij handig gebruik te maken van social media om je nieuws te delen.

Wat je bij ons leert

Het is belangrijk dat je uitstekende kennis hebt van de Nederlandse taal en goede kennis van WordPress is een pré. Je leert bij ons hoe je effectief plant en actief schrijft. Ook maak je kennis met het meedraaien op een redactie.

Bij Bureau Max vinden we het belangrijk dat er naast hard werken ook tijd is voor gezelligheid. Daarom hebben we vrijdagmiddag borrels, organiseren we leuke uitjes en hebben we zo nu en dan een ontbijtoverleg.

Een dag in het leven van een stagiair

Stagiair Kevin ging je al voor. In het artikel “Een dag op de redactie van Apeldoorn Direct” schrijft hij over zijn ervaringen.

Solliciteren

Ben jij een enthousiaste student mediaredactie of journalistiek met uitstekende kennis van de Nederlandse taal, woonachtig in Apeldoorn en wil je graag ervaring opdoen bij een mediaplatform? Solliciteer dan snel bij Apeldoorn Direct!

Naam
Max. bestandsgrootte: 10 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.